menu
menu
account_circle

RUNNER IN THE SPOTLIGHT: Ola Bryngelson

RUNNER IN THE SPOTLIGHT: Ola Bryngelson

Namn: Ola Bryngelson
Ålder: 60 plus
Bor: Stockholms innerstad ( Östermalm )
Familj: Fru och två utflugna löparintresserade söner

Yrke/sysselsättning:
Tidigare Key Account Manager inom Swissair och Avis. Numera Projektarbete inom Marathongruppen , Coach/ledare inom Team Stockholm Marathon/TSMRunning samt styrelseledamot inom Svenska Marathonsällskapet och Skål international ett turismbranschnätverk. Ledare för Starka Seniorer, Springtime Group, Portugal

Springer i veckan (gånger/längd):
Året runt 2-3ggr i veckan / 10-20km. Lägger dessutom in längre pass på våren, från februari till juni. 

Antal Asics Stockholm Marathon:
24 , gör sitt 25:e ASM den 2juni 2018, Jubileumsloppet ASM 40år.

Bästa tid:
Stockholm Marathon 1987 3,34,10

Vid vilken ålder började du springa på allvar? 36

Hur har löpning förändrat ditt liv?
Blivit ett behov, ser förbättringar komma snabbt ,sätter långsiktiga mål , gemenskap i träningsgrupper jag tränat samt planering av pass med andra coacher. Ett sätt att koppla av samt njuta av utmaningen att fullfölja lopp. Har aldrig brutit ett lopp.

Var i Stockholm springer du helst?
Södra Djurgården i slingor och att springa runt Riddarfjärden med "Peaken Västerbron". Gärna Lill-Jansskogen också för mer kuperad terräng. Lidingö i samband med Lidingöloppet.
Hur laddar du matmässigt inför lopp eller långpass? Har aldrig brutit ett lopp eller haft dålig mage. Experimenterar aldrig med kost utan kör pastauppladdning och vanlig husmanskost. Youghurt med bananer före.Tar Resorb veckan innan. Tar gärna en gel vid 30 km

Vilken anser du vara din största bedrift som löpare?
Har aldrig brutit ett lopp utan anser att "The Goal To Reach" är ett bra ledord för mig och är mer uthållig efter 30 km än jag tror vilket är en bedrift då det egentliga loppet startar då. 

Vad är det bästa med Asics Stockholm Marathon?
Stockholmarna behöver ett storlopp som alla andra större städer. Stockholm är en erkänt fin stad , vi har vattnet med alla vackra vyer , nationalstadsparken och det bästa är att gå i mål i en av världens äldsta olympiska bevarade arenor från 1912, Stockholms stadion. Samtidigt gör alla klubbar och inte minst funktionärer ett otroligt bra arbete för att allt ska fungera.

Vilket är ditt nästa lopp?
Funderar på Warzava Marathon , 2018 jubileumslopp 40 år också och Paris Marathon 2019. 

Vem är din drömlöparpartner?
Bill Rodgers från Boston eller Yuki Kawauchi Japan. Den senare vann Boston Marathon 2018 och springer ASM 2018.

Om du skulle kunna delta i valfritt lopp i världen, vilket skulle det bli?
Tokyo Marathon ! Det är det lopp jag saknar i det s.k. Marathon Mayors där bl.a. New York, Boston , Chicago, Berlin och London Marathon ingår. Tyvärr omöjligt att få en startplats till loppet i Tokyo.

Favorit löparpryl?
Vintertid underställ från Craft, klarar mig inte utan och Asics Nimbus och Saucony Ride10 skor som passar mina fötter. Garmin löparklocka.

Vilken är din mest pinsamma löparhistoria?
Försov mig på hotellrummet då jag väntade och skulle springa Göteborgsvaret, halvmaran för flera år sedan. Kom fem minuter efter det att starten gått , kastade överdragsväskan och jag var sista startande men kom snabbt ikapp och sprang loppet under tvåtimmar. Fick många gliringar från göteborgarna…

Ser fram emot...
Ett filmproduktionsbolag förbereder 2018 en film inför OS i Japan 2020. Där ska ett filminslag om OS i Stockholm göras med statister, löpare och jag har blivit uttagen till detta.